Management of patient flows

Dit artikel is de startpagina voor een reeks van 7 post met als thema “Waarom zou een ziekenhuis (g)een geautomatiseerd patiënt flow management hebben?”. Daarbij komen voor- en nadelen van intelligente patiënt flow management toepassingen aan bod. De eerste delen bespreken waarom dit een goed idee kan zijn voor jouw ziekenhuis vanuit verschillende invalshoeken. In de latere delen ook waarom het soms minder interessant kan blijken.

 

Links naar de verschillende blogposts:

  1. Hoe kan patiënt flow management bijdragen aan de patiënten-ervaring?
   Laat ons beginnen bij het begin met de belangrijkste motivatie: hoe draagt het er toe bij om de patiënt-ervaring te verbeteren?
  2. Hoe kan intelligent patiënt flow management artsen en medewerkers helpen?
   In dit artikel kan je informatie vinden over hoe deze oplossingen kunnen bijdragen tot meer efficiëntie, zonder toegenomen inspanning van medewerkers.
  3. Hoe kan patiënt flow management een belangrijke impact hebben op de financiële cijfers?
   Deze post bevat meer informatie over ROI en de impact op de financiële cijfers. Er zitten ook links in naar de eerdere studies van Arteveldehogeschool en PXL. Waarom zou dit een ‘no-brainer’ moeten zijn voor elke ziekenhuis CFO?
  4. Nog een reeksje extra mogelijkheden voor de zorgmanager nodig?
   Vorige posts kunnen een zorgmanager al heel wat inspiratie geven. Daarnaast zijn er nog een resem andere redenen om met zo’n oplossing van start te kunnen gaan. Zo zorgt het voor betere informatie voor het maken van beslissingen, beter capaciteitsbeheer, enzovoort.
  5. Waarom toch niet zo’n goed idee voor jouw zorginstelling?
   In tal van omgevingen is dit een goed idee, maar misschien werkt dit toch niet goed voor jou? Inderdaad, er zijn zeker een aantal situaties waar dit alles misschien minder interessant is.
  6. Er kunnen altijd redenen zijn om het niet te doen, maar vaak niet de juiste!?
   Waarom zijn dit type van oplossingen al lang ingeburgerd in Angelsaksische en Aziatische landen, maar breekt het in West-Europese ziekenhuizen nog niet door? Ook in omgevingen waar de oplossing een perfecte match zou zijn, is er soms weerstand in organisaties. Vaak is de motivatie daarvoor onterecht. Hier staan enkele van de belangrijkste (foute) redenen netjes opgesomd. — Verschijnt 15/12/2021
  7. Waarom is Partheas Flow voor Consultaties zoveel beter dan andere oplossingen?
   Intelligent patiënt flow beheer zal in zoveel situaties een meerwaarde kunnen bieden voor Consultaties en Medische Beeldvorming. Waarom kan Partheas Flow zoveel meer betekenen dan minder geavanceerde oplossingen. — Verschijnt 15/01/2022

 

Graag meer informatie?

Wil je graag geïnformeerd blijven over ander Partheas nieuws? Je kan je altijd inschrijven op onze nieuwsbrief. Graag over dit onderwerp meer te weten komt? Dan kan je ook zeker eens kijken op de pagina van Partheas Flow voor Consultaties. Aarzel ook niet om met ons contact op te nemen via info@partheas.com of contacteer ons via de website.

ConsultatiesFeaturesPartheas Flow