Efficiëntie medewerkers

Een tool die de patiëntervaring verbetert en significante ondersteuning biedt aan artsen en verplegend personeel… Ok, maar dat moet wel een dure rekening worden!? Nou niet echt. Eigenlijk helemaal niet, want de oplossing heeft een erg sterk terugverdienmodel. Het vereist uiteraard een initiële investering, maar het rendement op de investering is aanzienlijk en snel gerealiseerd. Binnen een periode van 12 tot 24 maanden – en eerder 12 dan 24 – verdient de initiële investering zichzelf terug. Lees meer waarom intelligent beheer van de patiëntenstroom inderdaad een no-brainer is voor de ziekenhuis CFO.

Hoe lukt ons dat?

Partheas Flow voor consultaties verhoogt significant de efficiëntie van de polikliniek. Het kan dat op verschillende manieren doen, maar een exacte, financiële berekening van sommige is relatief moeilijk. Hoeveel is bijvoorbeeld de dagelijkse extra winst omdat elke arts enkele minuten minder hoeft te wachten? Dat gaan we dan ook niet proberen in dit artikel.

In plaats daarvan zullen we ons alleen concentreren op de bespaarde kosten. En ja, die worden voornamelijk gerealiseerd omwille van minder personeelskosten. Overigens voornamelijk salariskosten van (verpleeg)profielen die – in een krappe arbeidsmarkt – erg moeilijk te vinden zijn. 

Aangezien intelligent patiënt flow management de patiënten flow automatisch kan beheren, hoeft het ziekenhuis minder personen voor omkadering er rond in te zetten. De toepassing neemt een rits taken over. Daardoor kan een dienst deze mensen veel effectiever inzetten voor andere – medische – taken. Daarbij maakt de ‘intelligentie’-component echt het verschil en benut deze maximaal het potentieel.

Return on investment

Return on Investment van een typisch Partheas Flow project

 

Vragen?

Vraag naar referenties !

Vergelijkende studies van Arteveldehogeschool (2014-2015) en PXL (2016) konden deze bevindingen bevestigen. De grafiek  helemaal bovenaan dit artikel toont de eerste gebruiker van Partheas Flow (orthopedie AZ Herentals), vergeleken met dezelfde medische discipline van andere ziekenhuizen. De afdeling orthopedie van AZH scoorde op bijna alle efficiëntieparameters het best. Bovendien kan het hele opzet veel beter capaciteitsveranderingen beheren.

Dit is een artikel (3 van 7) dat verschijnt in de reeks “Waarom heeft een ziekenhuis (g)een intelligent patiënt flow management?“. Geïnteresseerd in meer informatie? Wil je eens kijken waar jouw ziekenhuis zou uitkomen in de benchmark? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier of schrijf ons een mailtje via info@partheas.com.

Partheas Flow